Lekcja wielokulturowa – Chleb w kulturze i tradycjach narodów

Od stuleci na całym świecie chleb przygotowywany jest według tych samych receptur, czasem wzbogacany o nowe dodatki.
Mąka, woda, sól kuchenna i drożdże lub zakwas to tradycyjne składniki pod nieomal każdą szerokością geograficzną. W trakcie zajęć uczestnicy poznają tradycje związane z przygotowywaniem chleba naszych sąsiadów i mieszkańców innych kontynentów.

 

Zajęcia zamknięte dla grup zorganizowanych, jeśli chcesz zapisać swoją klasę, grupę ze świetlicy czy klubu etc. skontaktuj się z nami mailowo: edukacja@cww.waw.pl lub pod numerami telefonów +48 604 858 824

 

 

Chcesz być na bieżąco? Zamów newsletter Centrum.

Data

cze 27 2023

Czas

10:00 - 11:00

Lokalizacja

sala: Somalia I piętro

Organizator

Centrum Wielokulturowe
Skip to content