
Ugotujmy wspólnie tureckie dania z Tuğçe!
Tuğçe mieszka w Polsce od siedmiu lat i z radością dzieli się z nami potrawami, które przypominają jej o ojczyźnie. Obecnie jest wolontariuszką w centrum wielokulturowym, gdzie organizuje warsztaty poświęcone kulturze tureckiej. Tuğçe jest również artystką zajmującą się filcowaniem i prowadzi warsztaty w naszym stowarzyszeniu, promując filcowanie, starożytne rzemiosło tureckie.
Podczas warsztatów kulinarnych przygotujemy turecki ser börek, tarator z marchewki, chałwę z semoliny i turecką herbatę. Tematem przewodnim będzie turecka pora podwieczorku.
Gotowanie w grupie to znacznie więcej niż tylko przygotowywanie potraw: to doskonała okazja, aby lepiej się poznać, spędzić miło czas, nawiązać nowe znajomości oraz odkryć różne smaki i kultury.
Mówisz po hiszpańsku, angielsku lub polsku? To nie ma znaczenia! Spotkanie to będzie również doskonałą okazją do ćwiczenia języków w swobodnej i wielokulturowej atmosferze.
Nie potrzebujesz żadnego doświadczenia w gotowaniu, wystarczy chęć do nauki, dzielenia się i dobrej zabawy. Czekamy na Ciebie!
Gdzie: Centrum Wielokulturowe w Warszawie
Adres: Jagiellońska 54.
O której: 17:00
Zarejestruj się i potwierdź swoją obecność: https://forms.gle/
Liczba miejsc ograniczona.
*Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.
*Projekt współfinansuje m.st. Warszawa.
